Rumah > Berita > Kandungan
Punca-punca retak di grafit mati pemprosesan
Jul 18, 2017Punca-punca keretakan dalam pemprosesan grafit mati

Grafit mati boleh digunakan untuk memproses grafit Die. Ia akan mempengaruhi sifat-sifat mekanik grafit Die serius. Die grafit akan dipecahkan apabila digunakan, yang serius akan menjejaskan kehidupan Die grafit. Jadi apakah yang menyebabkan mati grafit Mengeras dan retak? Mari kita lihat pada elektronik berikut grafit Die pengilang.

(1) keluli grafit Die keliru, dan keluli sebenar quenching suhu adalah jauh lebih rendah berbanding suhu quenching bahan grafit mati (seperti keluli GCr15 sebagai 3Cr2W8V keluli).

(2) sebelum keluli die grafit membasahkan, proses spherification yang betul tidak dilakukan dan spheroidization itu adalah tidak baik.

(3) grafit Die quenching Pemanasan suhu terlalu tinggi atau masa pemeliharaan haba terlalu lama.

(4) Die grafit tidak diletakkan dalam Relau, dan ianya terdedah kepada pemanasan melampau di kawasan berhampiran elektrod atau elemen Pemanas.

(5) dalam dalam grafit mati dengan perubahan Keratan rentas yang lebih besar, parameter quenching Pemanas proses dipilih dengan betul, dan ia boleh mengalami panas lampau nipis dan tajam sudut.

Inilah punca pengerasan grafit Die. Saya harap anda boleh membantu kami untuk membuat grafit Die. Profesional pembuatan pelbagai jenis produk grafit dan grafit mati, termasuk elektronik berikut grafit mati, grafit untuk casting berterusan acuan, menyerap grafit mati dan diamond grafit acuan produk seperti superior grafit cheng Jie prestasi, pelanggan di belakang mereka. Dialu-alukan untuk bertanya jika perlu.

Grafit Die kering merupakan proses utama dalam menyenggara dan penyelenggaraan grafit Die. Oleh kerana acuan grafit pembuatan pembangunan yang jauh lebih cepat daripada kelajuan acuan grafit kering kelajuan, dan grafit mati serta-merta selepas pembersihan yang pantas dan bersedia untuk pengeluaran akan datang, ini meninggalkan grafit mati kering masa adalah agak terhad. Seterusnya, mari kita lihat pada grafit yang mati kering pertimbangan.

Nota-nota untuk pembersihan grafit Die:

Penyelenggaraan grafit Die sistematik berdasarkan kesinambungan keperluan penyelenggaraan dan operasi-operasi penyelenggaraan. Untuk mencapai matlamat "keberkesanan kos", Die grafit bersih mesti memberi perhatian kepada: membuat terperinci grafit mati kering pelan. Apabila membersihkan pelbagai bahagian dalam grafit mati, seperti pembersihan dalaman dalam Seluar, menyapu di sepanjang pinggir, tetap kering dan membersihkan bahagian-bahagian utama, kaedah pembersihan operasi adalah juga berbeza.

Dalam grafit Die akan Jalankan kitaran dan selepas penyaduran Haus, menjejaki penanda dan grafit mati dalam lohong dan lohong kawasan sisa kandungan selepas rupa ujian, personel teknikal boleh melalui satu pemeriksaan visual untuk menentukan pembersihan grafit mati prosedur dan kekerapan. Oleh itu, ia adalah sangat penting untuk mengetahui kitaran operasi selamat grafit mati dan Arkib kuantiti terkumpul dan memakai grafit Die.

Die grafit mempunyai kitaran operasi tertentu, dan semua grafit acuan hendaklah disertai dengan prosedur berkaitan penyelenggaraan dan penyelenggaraan kitaran dokumentasi. Secara amnya, keadaan operasi dan tahap dalaman minyak gear, gelongsor blok, pin gandar dalaman dan lapisan gandar dan lain-lain bahagian yang bergerak adalah kunci untuk memastikan pengeluaran yang stabil. Faktor-faktor lain yang mempengaruhi pengeluaran termasuk pencemaran atau tersumbat garis dan air pancut air minuman, kebocoran-kebocoran melipat, karat dan hakisan yang disebabkan oleh kebocoran air atau pemeluwapan.